Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μητσοτάκης: Εκτός διαλόγου με την Τουρκία ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας

Μητσοτάκης: Εκτός διαλόγου με την Τουρκία ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας

Μητσοτάκης: Εκτός διαλόγου με την Τουρκία ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας

Δεν πρόκειται ποτέ να θέσει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, κατέστησε σαφές ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, τρία εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.


Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση, ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ηγεσία στην Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσέγγιση με την Ευρώπη περνάει μέσα από τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα.

Επεσήμανε ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη και αναφέρθηκε στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας σε πολλά επίπεδα, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει αλλάξει ποτέ τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με το Κυπριακό να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΣΤΣ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/17/metsotakes-ektos-dialogou-me-ten-tourkia-zetemata-ethnikes-kuriarkhias-kai-edaphikes-akeraiotetas/

Διαβάστε περισσότερα