Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μέτρα Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την απόδραση Θεοφάνους

Μέτρα Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την απόδραση Θεοφάνους

Μέτρα Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την απόδραση Θεοφάνους

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ φυλακών – αστυνομίας, ειδική εκπαίδευση αστυνομικών και νομοθετικές ρυθμίσεις, εισαγωγή περιορισμών στην παραχώρηση αδειών σε βαρυποινίτες ή άτομα με ψηλή επικινδυνότητα είναι μερικά από τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για αντιμετώπιση των κενών που εντοπίστηκαν κατά την πρόσφατη απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους.


Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Νομικών της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης είπε ότι έχει ετοιμαστεί νομοσχέδιο για αυστηροποίηση των ποινών για χρήση, εισαγωγή ή εξαγωγή τηλεφώνων στις φυλακές από φυλακισμένους, μη φυλακισμένους δεσμοφύλακες και προσωπικό.

Είπε επίσης ότι εντός του 2025 θα εγκατασταθεί το σύστημα απενεργοποίησης τηλεφώνων στο χώρο των φυλακών.

Σε ότι αφορά τη διερεύνησης της απόδρασης, ο υπαρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Σταύρου, είπε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η ποινική δίωξη του ισοβίτη ενώ προχωρεί και πειθαρχική διερεύνηση.

Ανέφερε ότι προωθείται επίσης η κωδικοποίηση των ενεργειών των μελών της αστυνομίας που συμμετέχουν σε συνοδείες φυλακισμένων και η σύσταση ειδικού κλιμακίου για συνοδείες κρατουμένων με ειδική εκπαίδευση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Νίκος Σχίζας

ΧΡΥ/ΜΧ

https://news.rik.cy/article/2024/10/16/metra-upourgeiou-dikaiosunes-meta-ten-apodrase-theophanous/

Διαβάστε περισσότερα