Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μετά από μισό αιώνα έγινε η κηδεία του αγνοούμενου Κωνσταντή Κοκκινόβουκου από...

Μετά από μισό αιώνα έγινε η κηδεία του αγνοούμενου Κωνσταντή Κοκκινόβουκου από την κατεχόμενη Κοντέα

Μετά από μισό αιώνα έγινε η κηδεία του αγνοούμενου Κωνσταντή Κοκκινόβουκου από την κατεχόμενη Κοντέα

Με καθυστέρηση σχεδόν μισού αιώνα, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος του 1974, Κωνσταντής Κοκκινόβουκου, από την κατεχόμενη Κοντέα.


Τα οστά του ανευρέθηκαν σε πηγάδι έξω από το χωριό του και ταυτοποιήθηκαν μέσω εξέτασης γενετικού υλικού.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στο Μενεού, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου.

Ο παππούς Κωνσταντής, 94 ετών τότε, βοσκός, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη γη και το κοπάδι του και δεν ακολούθησε την οικογένειά του στις ελεύθερες περιοχές.

Στον επικήδειο λόγο της, η επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους είπε ότι ήταν μια συνειδητή απόφαση, με την οποία αψήφησε τους κινδύνους και την ίδια τη ζωή του. Πρόσθεσε ότι τα ίχνη ζωής του Κωνσταντή Κοκκινόβουκου χάθηκαν από τη στιγμή που τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο χωριό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ανέφερε η κυρία Αριστοτέλους, ο ενενηντα – τετράχρονος δεν έτυχε διαφορετικής αντιμετώπισης από τα περισσότερα θύματα της τουρκικής θηριωδίας: έπεσε νεκρός με τραύματα από πυροβολισμούς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΣΤΣ / ΣΧ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/21/meta-apo-miso-aiona-egine-e-kedeia-tou-agnooumenou-konstante-kokkinoboukou-apo-ten-katekhomene-kontea/

Διαβάστε περισσότερα