Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ανησυχία για ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ανησυχία για ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ανησυχία για ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ

Photo by JALAA MAREY / AFP


Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία, για επέκταση του πολέμου στη  Μέση Ανατολή, μετά τις προειδοποιήσεις του Ιράν ότι θα εκδικηθεί το Ισραήλ, μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη του επικεφαλής της Ισλαμιστικής Οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για αποτροπή ευρύτερης σύρραξης, το Ιράν προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο να αποφεύγουν τις πτήσεις μέσω του εναέριου χώρου του.

Την είδηση μετέδωσε αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τα πολιτικά αεροσκάφη θα πρέπει να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο επειδή θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις.

Τις εξελίξεις εξετάζει ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας που συνέρχεται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, υπουργός Εξωτερικών της Γκάμπιας Μαμαντού Τανγκάρα κατά την έναρξη της συνεδρίας προειδοποίησε ότι η επαίσχυντη, όπως τη χαρακτηρίζει, δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, πιθανόν να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου τον προέτρεψε να αποφύγει έναν κύκλο αντιποίνων που θα έθετε σε κίνδυνο τους κατοίκους και τη σταθερότητα της περιοχής.  

Φ.Φ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Αυγούστου 2024 – 05:57

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/8/8/mese-anatole-koruphonetai-e-anesukhia-gia-iraniko-khtupema-sto-israel/

Διαβάστε περισσότερα