Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μεσανατολικό: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα εξακολουθήσει να εργάζεται για λύση δύο...

Μεσανατολικό: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα εξακολουθήσει να εργάζεται για λύση δύο κρατών

Μεσανατολικό: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα εξακολουθήσει να εργάζεται για λύση δύο κρατών

Στον απόηχο της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από άλλες τρεις Ευρωπαϊκές χώρες, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ, δήλωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες θα εξακολουθήσει να εργάζεται για μια λύση δύο κρατών.


“Για δύο κράτη”, πρόσθεσε, “το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, τα οποία θα ζουν δίπλα-δίπλα, με ειρήνη και ασφάλεια, τιμώντας το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού”.

Κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, ο κύριος Ντουζαρίκ αρκέστηκε να δηλώσει πως πρόκειται για κυρίαρχες αποφάσεις κρατών-μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του εποικισμού, υπογραμμίζοντας πως οι θέσεις του ΟΗΕ στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο. Εξέφρασε την εκτίμηση, ότι οποιαδήποτε πολιτική ενθαρρύνει περισσότερους εποικισμούς ή περισσότερους εποίκους, απομακρύνει τις δύο πλευρές από την επίτευξη λύσης δύο κρατών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΑΣ/ΠΓ

https://news.rik.cy/article/2024/5/23/mesanatoliko-o-gg-tou-oee-tha-exakolouthesei-na-ergazetai-gia-luse-duo-kraton-3325083/

Διαβάστε περισσότερα