Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μήνυμα για ενωμένο μέτωπο, έστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά το Εθνικό...

Μήνυμα για ενωμένο μέτωπο, έστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά το Εθνικό Συμβούλιο

Μήνυμα για ενωμένο μέτωπο, έστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά το Εθνικό Συμβούλιο

Το μήνυμα ότι «χρειάζεται να έχουμε ενωμένο μέτωπο για το καλό του τόπου, μακριά από ακρότητες και ανεφάρμοστες λύσεις», έστειλε η Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική».


«Είναι σημαντικό η θετική ατζέντα, η οποία αυτή την στιγμή υπάρχει, και ο σωστός χειρισμός όλων των πολιτικών εξελίξεων μαζί με συντονισμό ενεργειών για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε, νοουμένου ότι υπάρχει ανταπόκριση, ένα βήμα πιο κοντά στον επιδιωκόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας»,  είπε η κ. Δημητρίου.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τρία σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν το ζήτημα με τα επεισόδια στην Πύλα, τις εξελίξεις τις ενέργειες/πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας γύρω από το Κυπριακό και για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Κληθείς να πει αν ο ΔΗΣΥ είναι ικανοποιημένος από τους μέχρι στιγμής χειρισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό και στο μεταναστευτικό, η κ. Δημητρίου είπε ότι ο ΔΗΣΥ έχει τις δικές του προσεγγίσεις, παρατηρήσεις ή εισηγήσεις αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως είπε, «να πω ναι είμαστε ικανοποιημένοι, όπως έχουμε σήμερα τύχει ενημέρωσης».

«Θεωρούμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του μεταναστευτικού και του Κυπριακού, χρειάζονται και την δική μας ενεργότερη εμπλοκή εκεί και όπου ανήκουμε, εκεί και όπου μας επιτρέπεται, εκεί και όπου μπορούμε», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η κ. Δημητρίου είπε πως θεωρεί ότι «και εκεί που ανήκουμε είτε μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, είτε στις πολιτικές μας ομάδες, είτε άλλως πως, μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και για το Κυπριακό, εξου και σας έχω ενημερώσει», όπως είπε, για «δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εκ μέρους του ΔΗΣΥ αλλά και για το μεταναστευτικό».

Ανέφερε ότι χρειάζεται συντονισμός και «ενωμένο μέτωπο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε κρισιμότατα ζητήματα που άπτονται όχι μόνο της επικαιρότητας, αλλά και του μέλλοντος, ασφάλειας, ευημερίας» και άλλα.

Ερωτηθείς ως Πρόεδρος της Βουλής για το νομοσχέδιο για την δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή από τον περασμένο Ιούνιο, η κ. Δημητρίου είπε ότι κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής και πρόσθεσε πως «με βάση την κοινοβουλευτική διαδικασία (το νομοσχέδιο) έχει προτεραιότητα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή».

«Με την επάνοδο μας στην Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το θέμα που θα απασχολήσει την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών», κατέληξε.  

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Σεπτεμβρίου 2023 – 16:25

Πηγή: ΚΥΠΕ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/1/menuma-gia-enomeno-metopo-esteile-e-proedros-tou-desu-meta-to-ethniko-sumboulio/

Διαβάστε περισσότερα