Home riknews.com.cy (Κύπρος) Με το χέρι στην σκανδάλη το Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν...

Με το χέρι στην σκανδάλη το Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν -Επιθέσεις σε Λίβανο -Γάζα

Με το χέρι στην σκανδάλη το Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν -Επιθέσεις σε Λίβανο -Γάζα

Photo by Fadel ITANI / AFP


Εκτεταμένες επιχειρήσεις, από εδάφους και αέρος, σε Λίβανο και Λωρίδα της Γάζας διενεργεί ο στρατός του Ισραήλ, ένα 24ωρο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς, μέσα στο έδαφος της χώρας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολλάχ, ενώ συνεχείς βομβαρδισμούς δέχθηκαν νότια προάστεια της Βηρυτού, που θεωρούνται από το Τελ Αβίβ, ως προπύργιο της οργάνωσης.

Η Χεζμολλάχ με τη σειρά της εκτόξευσε περίπου 30 ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ, από τις οποίες κάποιες αναχαιτίστηκαν και κάποιες κατέπεσαν σε περιοχές που είχαν εκκενωθεί.

Σφοδρό σφυροκόπημα από τις ισραηλινές δυνάμεις δέχθηκε καθόλη τη διάρκεια της νύκτας η Γάζα, με απολογισμό τουλάχιστον 24 νεκρούς και πέραν των 90 τραυματιών.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση Νετανιάχου ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν, ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ, στις αρχές της εβδομάδας.

Σε διάγγελμα ο Βενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι έχει υποχρέωση να απαντήσει στο Ιράν και θα το κάνει.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΑΠΕ/ΕΡΤ

ΕΥΑ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2024 – 16:10

https://news.rik.cy/article/2024/10/6/me-to-kheri-sten-skandale-to-israel-gia-antipoina-enantion-tou-iran-epitheseis-se-libano-gaza/

Διαβάστε περισσότερα