Home riknews.com.cy (Κύπρος) Mε κυπριακή πρωτοβουλία πραγματοποιείται αύριο Υπουργική Σύνοδος για το Μεταναστευτικό

Mε κυπριακή πρωτοβουλία πραγματοποιείται αύριο Υπουργική Σύνοδος για το Μεταναστευτικό

Mε κυπριακή πρωτοβουλία πραγματοποιείται αύριο Υπουργική Σύνοδος για το Μεταναστευτικό

Με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιείται, αύριο, στην Λευκωσία Υπουργική Σύνοδος για το Μεταναστευτικό, στην οποία θα προεδρεύσει ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου και θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Δανία, την Ιταλία και την Μάλτα.


Κατά τις εργασίες της Συνοδου, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το μεταναστευτικό, υπό το πρίσμα της εξωτερικής του διάστασης. Θα συζητηθεί η παροχή τεχνικής και οικονομικής στήριξης σε γειτονικές τρίτες χώρες, σε αναγνώριση του σημαντικού τους ρόλους στην αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση.

Εμφαση θα δοθεί και στο ζήτημα της Συρίας. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι των οκτώ κρατών – μελών της ‘Ενωσης θα ανταλλάξουν απόψεις επί της κυπριακής πρωτοβουλίας για επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της Συρίας και του καθορισμού ορισμένων περιοχών ως ασφαλών.

Στόχος είναι να επιτραπούν οι επιστροφές Σύρων υπηκόων, υπό αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας και με σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαΐου 2024 – 19:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/5/16/me-kupriake-protoboulia-pragmatopoieitai-aurio-upourgike-sunodos-gia-to-metanasteutiko/

Διαβάστε περισσότερα