Home riknews.com.cy (Κύπρος) Με κλιμάκωση των συγκρούσεων απειλεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Με κλιμάκωση των συγκρούσεων απειλεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Με κλιμάκωση των συγκρούσεων απειλεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Photo by ANWAR AMRO / AFP


Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, απειλεί με κλιμάκωση των συγκρούσεων και δηλώνει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Αν και απέφυγε να κάμει λόγο για πλήρη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη σύρραξη, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, πως οι μάχες στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, δεν θα περιοριστούν στην κλίμακα που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του στο Λίβανο, ο Νασράλα ανέφερε πως και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τα οποία διαπράττει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. “Με αυτό ως δεδομένο”, τόνισε, “το κίνημα αντίστασης θα εξακολουθήσει να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις, σε Ιράκ και Συρία”.

Υποστήριξε, παράλληλα, πως η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης στα ισραηλινά εδάφη, λήφθηκε αποκλειστικά από τους Παλαιστινίους.

Δήλωσε πως μια επικράτηση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, δεν θα είναι νίκη του Ιράν ή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά νίκη για τους Παλαιστίνιους, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, και τον Λίβανο.

“Ως εκ τούτου, αποτελεί καθήκον της Χεζμπολάχ να υποστηρίξει τη Χαμάς στο πεδίο της μάχης”, υπογράμμισε ο Χασάν Νασράλα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΦΙΛ/ΠΑΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2023 – 17:27

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/3/me-klimakose-ton-sugkrouseon-apeilei-o-egetes-tes-khezmpolakh-khasan-nasrala/

Διαβάστε περισσότερα