Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μάριος Χαρτσιώτης: Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο

Μάριος Χαρτσιώτης: Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο

Μάριος Χαρτσιώτης: Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο

Αργά χθες βράδυ, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης εξέφρασε αισιοδοξία ότι, έως το μεσημέρι, με την ενεργοποίηση και των πτητικών μέσων η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά, θα τεθεί υπό έλεγχο.


Μιλώντας από το προωθημένο Συντονιστικό Κέντρο, στον Φαρμακά, όπου βρισκόταν μαζί με τους υπουργούς ‘Αμυνας, Γεωργίας και Μεταφορών, ο Μάριος Χαρτσιώτης ανέφερε ότι, από την πυρκαγιά καταστράφηκαν μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πρόσθεσε ότι απειλήθηκε το Δάσος του Μαχαιρά και ότι, στη διάρκεια της νύχτας, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν πενήντα πυροσβεστικά οχήματα και διακόσια-πενήντα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και εθελοντές. Η πυρκαγιά ανακόπηκε ακριβώς πριν εισέλθει στο Δάσος του Μαχαιρά.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης αναμένεται να συμβάλει και η άπνοια που, όπως προβλέπεται, θα επικρατεί στην περιοχή, μέχρι τις 11:00.

Ο κύριος Χαρτσιώτης κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μετασχηματιστές της Αρχής Ηλεκτρισμού. Απάντησε ότι αυτή η εκδοχή έχει ακουστεί, αλλά η αναζήτηση των αιτίων θα γίνει, αφού πρώτα κατασβεστεί η πυρκαγιά, που είναι ο πρώτιστος στόχος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2024 – 05:40

https://news.rik.cy/article/2024/6/16/marios-khartsiotes-aisiodoxia-oti-e-purkagia-tha-tethei-upo-elegkho/

Διαβάστε περισσότερα