Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μακρόν: Συνεχής στήριξη Γαλλίας για λύση στη βάση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας

Μακρόν: Συνεχής στήριξη Γαλλίας για λύση στη βάση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας

Μακρόν: Συνεχής στήριξη Γαλλίας για λύση στη βάση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Γαλλία παραμένει προσηλωμένη στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, με βάση τις παραμέτρους που έχει καθορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλώνει ο Πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για την επέτειο ανεξαρτηρίας της Κύπρου.


«Γνωρίζετε ότι μπορείτε να βασίζεστε στη συνεχή στήριξη της Γαλλίας σε αυτό το θέμα», αναφέρει ο γάλλος πρόεδρος.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Οι δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης που ενώνουν τις δύο χώρες μας είναι περισσότερο αναγκαίοι από ποτέ, σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον».

«Αντιμέτωπος με την επικίνδυνη αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, θα ήθελα να χαιρετίσω την κινητοποίηση σας και να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις γαλλικές δυνάμεις. Πέραν του στρατηγικού χαρακτήρα της αμυντικής μας συνεργασίας, αυτό μαρτυρά το πνεύμα αλληλεγγύης που διέπει τη σχέση μας», αναφέρει ο Πρόεδρος Μακρόν στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

ΚΚ / ΜΑ

https://news.rik.cy/article/2024/10/1/makron-sunekhes-sterixe-gallias-gia-luse-ste-base-psephismaton-tou-sumbouliou-asphaleias/

Διαβάστε περισσότερα