Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μακρόν: Μια μαζική χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα...

Μακρόν: Μια μαζική χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν λάθος

Μακρόν: Μια μαζική χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν λάθος

Μια μαζική χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν λάθος, ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις του στο Κάιρο, όπου συνάντησε τον Αιγύτπιο ομόλογο του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.


Οπως επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, η χερσαία επέμβαση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό χωρίς να προστατέψει σε μακροχρόνια βάση το Ισραήλ.

Σε κοινή συνέντευξη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Γαλλία στέλνει πλωτο νοσοκομείο για να υποστηρίξει τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Παράλληλα, απέρριψε την κριτική Άραβων ηγετών, ότι η Γαλλία τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το διεθνές δίκαιο ισχύει για όλους και η Γαλλία φέρει τις οικουμενικές αξίες του ανθρωπισμού, ανέφερε ο Μακρόν.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, ζήτησε τη λήψη μέτρων, για να αποφευχθεί μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς όπως επεσήμανε μπορεί να προκύψουν πολλά θύματα στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2023 – 22:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/25/makron-mia-mazike-khersaia-epikheirese-tou-israel-ste-lorida-tes-gazas-tha-etan-lathos/

Διαβάστε περισσότερα