Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μάκης Κεραυνος: “Δημοσιονομικοί κίνδυνοι η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων”

Μάκης Κεραυνος: “Δημοσιονομικοί κίνδυνοι η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων”

Μάκης Κεραυνος: “Δημοσιονομικοί κίνδυνοι η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων”

Βασικός γνώμονας του προϋπολογισμού του κράτους για το 2024 είναι η διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, κατά την έναρξη της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.


Παράλληλα επισήμανε πως βασικοί στόχοι είναι η προώθηση της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Επικαλούμενος το μακροοικονομικό σενάριο, ο κύριος Κεραυνός τόνισε ότι «οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας μεσοπρόθεσμα παραμένουν θετικές με σημαντικό βαθμό αβεβαιότητας, ιδιαίτερα μετά την κρίση στο Ισραήλ».

Αναφερόμενος σε μακροοικονομικούς δημοσιονομικούς κινδύνους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σημαντική αύξηση του πληθωρισμού, την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, την επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών από το ΓεΣΥ και τις πιθανές υποχρεώσεις σε βάρος της Δημοκρατίας, από εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις της Αρχής Εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων

Ο κύριος Κεραυνός είπε ότι οι δαπάνες προσωπικού έχουν ανέλθει στα 3,7 δις ευρώ και δεν πρόκειται να δεχθεί πρόσθετα αιτήματα, πέρα από αυτά για τους χαμηλόμισθους των κλιμάκων Α2-5-7.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΚΑΠ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτωβρίου 2023 – 18:29

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/23/makes-keraunos-demosionomikoi-kindunoi-e-auxese-tou-plethorismou-kai-ton-epitokion/

Διαβάστε περισσότερα