Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς- Ανθρωπιστικό διάδρομο άνοιξε για τρεις...

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς- Ανθρωπιστικό διάδρομο άνοιξε για τρεις ώρες το Τελ Αβίβ

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς- Ανθρωπιστικό διάδρομο άνοιξε για τρεις ώρες το Τελ Αβίβ

Επί του πεδίου, συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινού στρατού και Χαμάς.


Ο επικεφαλής του νοσοκομείου “Αλ Σίφα”, ανακοίνωσε πως η ισραηλινή αεροπορία έπληξε σχολείο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισθέντες από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα. Ανέφερε ότι δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πενηντα – τέσσερις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά.

Νωρίτερα, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν με πυραύλους το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στον παλαιστινιακό θύλακα. Ο Χανίγια βρίσκεται εκτός της Γάζας από το 2019, μετακινούμενος κατά τακτά χρονικά διαστήματα, μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ.

Δεν υπάρχουν αναφορές εάν κατά την επίθεση, στο σπίτι του ηγέτη της ισλαμιστικής οργάνωσης, βρίσκονταν μέλη της οικογένειάς του.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στον εντοπισμό όπλων της Χαμάς και φρεατίων τα οποία χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς. Παράλληλα, τεθωρακισμένα κατέστρεψαν τρία παρατηρητήρια της ισλαμιστικής οργάνωσης, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό θυμάτων από το υπουργείο Υγείας της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου, εννιάμισι χιλιάδες παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων εξήμισι χιλιάδες γυναικόπαιδα, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ανθρωπιστικό διάδρομο για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη στη Λωρίδα της Γάζας, άνοιξε για τρεις ώρες το Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, ώστε να εγκαταλείψουν την περιοχή, κινούμενοι νότια.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – στην αραβική γλώσσα – ο στρατός αναφέρει πως ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν, μπορεί να χρησιμοποιείται από τον άμαχο πληθυσμό, από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα.

“Εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας, ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια”, τονίζεται στην ανάρτηση του ισραηλινού στρατού.

Εδώ και τρεις εβδομάδες, το Ισραήλ καλεί τον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το βόρειο και κεντρικό τμήμα της Γάζας, όπου διεξάγεται ο μεγαλύτερος όγκος των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των συγκρούσεων με τα μέλη της Χαμάς.

Η Αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες, η εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θα εισέλθει σε νέα φάση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει μείωση των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα και περαιτέρω εστίαση στις χερσαίες επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός αξιωματούχους ανέφερε στο CNN, ότι πιθανότατα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, θα επικεντρωθούν στην εκκαθάριση του τεράστιου δικτύου υπογείων στοών, το οποίο αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια της Χαμάς.

Παράλληλα, το Αμερικανικό δίκτυο εκτιμά ότι, λόγω και της αυξανόμενης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, το Τελ Αβίβ θα περιορίσει τα μαζικά αεροπορικά πλήγματα.

ΝΠ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/4/mainetai-o-polemos-metaxu-israel-kai-khamas-anthropistiko-diadromo-anoixe-gia-treis-ores-to-tel-abib/

Διαβάστε περισσότερα