Home riknews.com.cy (Κύπρος) Μάικ Τζόνσον: Εντός της εβδομάδας σχέδιο νόμου χρηματοδότησης του Ισραήλ

Μάικ Τζόνσον: Εντός της εβδομάδας σχέδιο νόμου χρηματοδότησης του Ισραήλ

Μάικ Τζόνσον: Εντός της εβδομάδας σχέδιο νόμου χρηματοδότησης του Ισραήλ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ρεπουμπλικάνος – νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα προωθήσει σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει χρηματοδότηση ώστε να υποστηριχθεί αποκλειστικά το Ισραήλ.


Οι σχεδιασμοί του Τζόνσον, έρχονται σε αντίθεση με το αίτημα το οποίο έχει υποβάλει εδώ και μέρες προς το Κογκρέσο ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με το οποίο ζητεί την έγκριση πακέτου έκτακτης χρηματοδότησης 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για Ουκρανία, Ισραήλ, Ταϊβάν και μεταναστευτική κρίση. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της Βουλής προτίθεται να προωθήσει την αποδέσμευση μόνο 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αφορούν μόνο, τη βοήθεια προς το Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στο Fox News, ο Μάικ Τζόνσον παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης, ωστόσο, τόνισε πως αυτό το οποίο προέχει, είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΣ /ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/30/maik-tzonson-entos-tes-ebdomadas-skhedio-nomou-khrematodoteses-tou-israel-7234550/

Διαβάστε περισσότερα