Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λύπη Γκουτέρες για τη μη συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το Κυπριακό

Λύπη Γκουτέρες για τη μη συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το Κυπριακό

Λύπη Γκουτέρες για τη μη συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το Κυπριακό

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει λύπη γιατί καμιά πλευρά στην Κύπρο “δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αποκλιμάκωση της έντασης μέσα και γύρω από τη νεκρή ζώνη”.


Στην έκθεση του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Γενικος Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει, επίσης ότι και οι δύο πλευρές προχώρησαν σε «αποσταθεροποιητικές ενέργειες, που δείχνουν ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνατοτήτων στο νησί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, με κάθε πλευρά να επιδιώκει να αποκτήσει πλεονέκτημα στη νεκρή ζώνη».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει, ακόμα, ανησυχία, για τον αριθμό ρεκόρ των παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και από τις δύο πλευρές, ο οποίος, όπως αναφέρει, «σηματοδοτεί τη διάβρωση του σεβασμού προς την εξουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ» και «την περιφρόνηση που επιδεικνύεται και από τις δύο πλευρές».

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει, επίσης, ανησυχία για την κατάσταση στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων και την έλλειψη ανταπόκρισης στην έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανατροπή των ενεργειών που ελήφθησαν από την ανακοίνωση της μερικής επαναλειτουργίας της περιφραγμένης πόλης τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΧ/ΜΧ/ΑΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιουλίου 2024 – 15:08

https://news.rik.cy/article/2024/7/4/lupe-gkouteres-gia-te-me-sunergasia-me-ten-ounphikup-gia-to-kupriako/

Διαβάστε περισσότερα