Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λίβανος: Αγνοείται η τύχη κορυφαίου στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης

Λίβανος: Αγνοείται η τύχη κορυφαίου στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης

Λίβανος: Αγνοείται η τύχη κορυφαίου στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης

Photo by ETIENNE TORBEY / AFP


Ενώ η Τεχεράνη βρίσκεται σε αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στο πυραυλικό χτύπημα στο έδαφός του, οι New York Times αναφέρουν ότι ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται τις τελευταίες ημέρες για την απουσία δημόσιων εμφανίσεων του κορυφαίου στρατηγού Εσμαΐλ Γκάνι, αρχηγού του επίλεκτου σώματος της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Η Δύναμη Κουντς είναι επιφορτισμένη με επιχειρήσεις στο εξωτερικό και, μεταξύ άλλων, επιβλέπει τις ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζει το Ιράν στην περιοχή, όπως η Χεζμπολλάx στον Λίβανο, η Χαμάς στη Γάζα, οι Χούθι στην Υεμένη και ομάδες πολιτοφυλακής στο Ιράκ και τη Συρία, που περιφερειακά είναι γνωστές ως “Άξονας της Αντίστασης”.

Οι ανησυχίες για τον 67χρονο στρατηγό προέκυψαν μετά από αναφορές σε ισραηλινά και αραβικά μέσα ενημέρωσης χθες ότι είτε σκοτώθηκε, είτε τραυματίστηκε σε μία από τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό.

Ιρανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι ο στρατηγός Γκάνι ταξίδεψε στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της Χεζμπολλάx και να βοηθήσει την οργάνωση να ανακάμψει μετά το κύμα των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο.

Παρά το όργιο φημών, οι Φρουροί της Επανάστασης δεν έχουν εκδώσει ακόμα κάποια ανακοίνωση που να πληροφορεί για το πού βρίσκεται ο Γκάνι.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΕΡΤ

ΕΥΑ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2024 – 16:21

https://news.rik.cy/article/2024/10/6/libanos-agnoeitai-e-tukhe-koruphaiou-strategou-ton-phrouron-tes-epanastases/

Διαβάστε περισσότερα