Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λευκωσία: Στα χέρια Νετανιάχου η επιτυχία της πρωτοβουλίας για ανθρωπιστικό διάδρομο προς...

Λευκωσία: Στα χέρια Νετανιάχου η επιτυχία της πρωτοβουλίας για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα

Λευκωσία: Στα χέρια Νετανιάχου η επιτυχία της πρωτοβουλίας για ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα

Η πρόταση της Λευκωσίας για δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Λωρίδα της Γάζας, αντικρίζεται θετικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, δήλωσε στο Τρίτο ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το κλειδί για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας, βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.


Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, καθότι στην κορυφή τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Είπε, ακόμη, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζεται, ώστε, όταν δοθεί το “πράσινο φως”, να αρχίσει αμέσως η παροχή βοήθειας. Σημείωσε ότι θα πρέπει να πηγαινοέρχονται πλοία για πολλές ημέρες, ώστε να φθάσει η αναγκαία βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Για τον ανθρωπιστικό διάδρομο της Ελλάδας, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι διασυνδέεται με την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανέφερε ότι θα αναχωρούν πλοία με βοήθεια από τον Πειραιά, θα πηγαίνουν στην Κρήτη, ακολούθως στην Κύπρο και θα καταλήγουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Συντάκτης: Χρίστος Πάσιος

ΣΤΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Νοεμβρίου 2023 – 09:39

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/1/leukosia-sta-kheria-netaniakhou-e-epitukhia-tes-protoboulias-gia-anthropistiko-diadromo-pros-te-gaza/

Διαβάστε περισσότερα