Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λετυμπιώτης – το κυπριακό – το 3ο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας προς την...

Λετυμπιώτης – το κυπριακό – το 3ο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα και το Μεταναστευτικό

Προτάσεις επί της διαδικασίας, οι οποίες στοχεύουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θα θέσει την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στον Ερσίν Τατάρ δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Φιλοξενούμενος στο Τρίτο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ερωτήθηκε και για την επόμενη αποστολή ανθρωπιστικής βήθειας από το λιμάνι της Λάρνακας στην Γάζα. Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι συλλέγεται ανθρωπιστική βοήθεια και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα σταλεί το τρίτο φορτίο, ενώ στόχος είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών και η αύξηση των αποστολών.


Όσον αφορά την έκτακτη ευρεία σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό το βάρος της αύξησης των μεταναστευτικών ροών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος θα τύχει λεπτομερέστερης ενημέρωσης.

Θα διεξαχθεί συζήτηση μέτρων τα οποία μπορεί να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αναχαίτιση των ροών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μεταξύ άλλων, θα ζητηθεί επιτακτικά εκ νέου, από την Λευκωσία, η επαναξιολόγηση του καθεστώτος στην Συρία, γεγονός που ίσως συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αφού οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται στην Κύπρο είναι υπήκοοι Συρίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ

https://news.rik.cy/article/2024/4/2/letumpiotes-to-kupriako-to-3o-paketo-anthropistikes-boetheias-pros-ten-gaza-kai-to-metanasteutiko/

Διαβάστε περισσότερα