Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λετυμπιώτης: Θετικό πρόσημο έχουν οι τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας για την ευρωπαϊκή...

Λετυμπιώτης: Θετικό πρόσημο έχουν οι τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας για την ευρωπαϊκή της πορεία

Λετυμπιώτης: Θετικό πρόσημο έχουν οι τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας για την ευρωπαϊκή της πορεία

Θετικό πρόσημο έχουν οι τελευταίες δηλώσεις από πλευράς Άγκυρας και οι προθέσεις για την ευρωπαϊκή της πορεία, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.


Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει επαφές με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Καγκελάριο της Γερμανίας, προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχαν με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους.

Ο κύριος Λετυμπιώτης τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού δεν μπορούν να επαναρχίσουν, εάν η τουρκική επιμείνει στην αξίωση για λύση δύο κρατών.

Παράλληλα υπέδειξε πως με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας.

Για το θέμα των εκποιήσεων, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι μπορεί να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος με το ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων που υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών και την κοινή πρόταση νόμου από το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ και την ΕΔΕΚ.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να καταψηφιστούν οι προτάσεις νόμου που είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Παράλληλα σημείωσε ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες και την ίδια ώρα να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουλίου 2023 – 08:28

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/13/letumpiotes-thetiko-prosemo-ekhoun-oi-teleutaies-deloseis-tes-agkuras-gia-ten-europaike-tes-poreia/

Διαβάστε περισσότερα