Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λήφθηκαν μέτρα για ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας σε συνάντηση στο...

Λήφθηκαν μέτρα για ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας σε συνάντηση στο Προεδρικό

Λήφθηκαν μέτρα για ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας σε συνάντηση στο Προεδρικό

Μέτρα για ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Αστυνομίας λήφθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε οτι αποφασίστηκε η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και αντιμετώπιση απειλών, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως από τις 6/11 θα συγκροτηθούν στην ΜΜΑΔ ακόμα δύο μόνιμες αντιοχλαγωγικές διοιμιρίες.  

Ενισχύεται επίσης η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, έτσι ώστε να αυξηθούν περαιτέρω οι επιστροφές και οι απελάσεις.

Αποφασίστηκε επίσης η αυτονόμηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Πληροφοριών της Αστυνομίας μέχρι το τέλος του μήνα και η αναδιοργάνωση των τμημάτων της Αστυνομίας, με την αξιοποίηση στην πρώτη γραμμή και αστυνομικών οι οποίοι ασκούν γραφειακά καθήκοντα.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά τα βίαια επεισόδια στη Χλώρακα και τη Λεμεσό, για τα οποία επικρίθηκε έντονα η αστυνομία ότι δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε οτι για να αισθάνονται ασφαλείς οι Κύπριοι πολίτες και επισκέπτες, επιβάλλεται η λήψη συγκεκριμένων  μέτρων και ενεργειών.

Ερωτηθείς κατά πόσον τίθεται θέμα αντικατάστασης του αρχηγού της αστυνομίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε οτι αυτό έχει συζητηθεί και έχει τοποθετηθεί η υπουργός δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις της τις προηγούμενες μέρες, η Υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναφέρει οτι το θέμα θεωρείται λήξαν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2023 – 21:21

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/10/lephthekan-metra-gia-eniskhuse-tes-epikheiresiakes-ikanotetas-tes-astunomias-se-sunantese-sto-proedriko/

Διαβάστε περισσότερα