Home riknews.com.cy (Κύπρος) Λάβρος κατά του Ισραήλ και της Δύσης εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν

Λάβρος κατά του Ισραήλ και της Δύσης εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν

Λάβρος κατά του Ισραήλ και της Δύσης εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν

Photo by Adem ALTAN / AFP


Λάβρος κατά του Ισραήλ και της Δύσης εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην κοινουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι, με καλές προθέσεις, έσφιξε το χέρι αυτού του ανθρώπου, αλλά ο Νετανιάχου εκμεταλλεύθηκε την Τουρκία.

Υπό τις ιαχές των βουλευτών του, που φώναζαν “Κάτω το Ισραήλ” και “Αλλάχ Ακμπάρ”, ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές, αλλά αυτό, δυστυχώς, όπως είπε, δεν θα γίνει πια”

Στην οργίλη ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για βιώσιμη ειρήνη και κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις για κραυγαλέα υποκρισία γιατί, όπως είπε, “κινητοποίησαν τον κόσμο υπέρ της Ουκρανίας και δεν έχουν μιλήσει για τις σφαγές στην Γάζα”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2023 – 14:12

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/25/labros-kata-tou-israel-kai-tes-duses-emphanisteke-o-tagip-erntogan/

Διαβάστε περισσότερα