Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κυρώσεις σε βάρος του Ιράν ώστε να πληγεί ο πετρελαϊκός του τομέας...

Κυρώσεις σε βάρος του Ιράν ώστε να πληγεί ο πετρελαϊκός του τομέας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Κυρώσεις σε βάρος του Ιράν ώστε να πληγεί ο πετρελαϊκός του τομέας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Photo by AFP / Thomas WATKINS


Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν, σήμερα, την “πυρηνική κλιμάκωση” από πλευράς Ιράν και ως απάντηση, ανακοίνωσαν κυρώσεις με στόχο να πληγεί ο πετρελαϊκός τομέας της Τεχεράνης, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι Ιρανοί ψηφίζουν, σήμερα, για νέο πρόεδρο, μετά το θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί σε αεροπορικό ατύχημα τον περασμένο Μάιο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε πως κατά τον περασμένο μήνα, το Ιράν ανακοίνωσε μέτρα που αποσκοπούν στην περαιτέρω επέκταση του πυρηνικού του προγράμματος, “με τρόπους που δεν έχουν αξιόπιστο ειρηνικό σκοπό”.

Σημείωσε πως η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη, στο να μην αφήσει ποτέ την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και τονίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν όλα τα στοιχεία της εθνικής ισχύος τους, ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Ο κύριος Μπλίνκεν επεσήμανε ότι, οι κυρώσεις που ελήφθησαν ως απάντηση στην πυρηνική κλιμάκωση από πλευράς Τεχεράνης, στοχοθετούν τρεις ναυτιλιακές εταιρίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίες μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα.

Πλήττουν, επίσης, έντεκα πλοία τα οποία συνδέονται μ’ αυτές τις τρεις εταιρίες, τα οποία μετατρέπονται σε “δεσμευμένα αγαθά”.

ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2024 – 06:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/6/28/kuroseis-se-baros-tou-iran-oste-na-plegei-o-petrelaikos-tou-tomeas-anakoinosan-oi-epa/

Διαβάστε περισσότερα