Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κυριάκος Μητσοτάκης: “Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στις θετικές εξελίξεις των...

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών – Να μην είμαστε στα κόκκινα με την Τουρκία” (Δηλώσεις)

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών  – Να μην είμαστε στα κόκκινα με την Τουρκία” (Δηλώσεις)

Η Αθήνα και η Λευκωσία κάθονται στο τραπέζι στο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις προσπάθειες αναβάθμισής τους. Κατά συνέπεια , συνέχισε, είναι προφανές ότι μία βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σίγουρα σχετίζεται άμεσα με την άποψη πού έχει και η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος για την πρόοδο την οποία μπορούμε να πετύχουμε. Εμείς δεν έχουμε στρατηγικό όφελος από μιά Τουρκία κάθετα απέναντι από τη Δύση και την Ευρώπη, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν  ο κύριος Μητσοτάκης.


Εμείς θα έχουμε  όφελος εάν η Τουρκία παίξει με τους δικούς μας κανόνες, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Να χτίσουμε στις θετικές εξελίξεις

“Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και μετά την έμπρακτη στήριξη που παρείχε και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινωνία στον σεισμόπληκτο τουρκικό λαό θεωρώ ότι άλλαξαν πολλά πράγματα των σχέσεών μας και η σημερινή μας συνάντηση επανεπιβεβαίωσε τη διάθεση και τη δικιά μου και του κ. Ερντογάν για μια νέα επανεκκίνηση ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για ένα θα έλεγα πιο σαφή δίαυλο, οδικό χάρτη για το πώς θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες» είπε ο κύριος Μητσοτάκης.

ΓΑ/ΕΡΤ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/12/kuriakos-metsotakes-sumphonesame-oti-prepei-na-khtisoume-pano-stis-thetikes-exelixeis-ton-teleutaion-menon-na-men-eimaste-sta-kokkina-me-ten-tourkia-deloseis-3787175/

Διαβάστε περισσότερα