Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κύπρος αποτελεί την τελευταία διαιρεμένη και κατεχόμενη περιοχή ...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κύπρος αποτελεί την τελευταία διαιρεμένη και κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κύπρος αποτελεί την τελευταία διαιρεμένη και κατεχόμενη περιοχή  της Ευρώπης

Η Κύπρος αποτελεί την τελευταία διαιρεμένη και κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης , τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για μιά λύση, πάντοτε στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανέφερε.


Μιλώντας πριν την έναρξη των εργασιών της τέταρτης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Όξφορντσιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πεντηκοστή επέτειο της τουρκικής εισβολής , σε δύο μέρες, εισβολή πού όπως είπε οδήγησε στην κατοχή σημαντικού τμήματος του εδάφους της Κύπρου.

Στη σύνοδο έχουν προσκληθεί 47 ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρώπη και ευρύτερα , μεταξύ των οποίων και από την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στο Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός, στη σύνοδο προσεκλήθη και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ο οποίος όμως δεν θα συμμετάσχει λόγω των επετειακών εκδηλώσεων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΧΣ

https://news.rik.cy/article/2024/7/18/kuriakos-metsotakes-e-kupros-apotelei-ten-teleutaia-diairemene-kai-katekhomene-periokhe-tes-europes/

Διαβάστε περισσότερα