Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κυπριακό και επεισόδια στην Πύλα στο επίκεντρο της συνεδρίας του υπουργικού

Κυπριακό και επεισόδια στην Πύλα στο επίκεντρο της συνεδρίας του υπουργικού

Κυπριακό και επεισόδια στην Πύλα στο επίκεντρο της συνεδρίας του υπουργικού

Οι προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, οι κυβερνητικοί χειρισμοί μετά τα επεισόδια στην Πύλα, καθώς και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, συζητήθηκαν στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της μετάβασής του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα κόμματα αναγνώρισαν τους ορθούς διπλωματικούς χειρισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών, μετά τα επεισόδια στην Πύλα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρωτοφανής διεθνής κινητοποίηση.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι έγινε ανάλυση του σχεδιασμού και της δράσης που η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αναλάβει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προωθηθεί το συντομότερο η έγκριση του νομοσχεδίου για σύσταση υφυπουργείου Μετανάστευσης.

ΜΒ/ΙΝ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/2/kupriako-kai-epeisodia-sten-pula-sto-epikentro-tes-sunedrias-tou-upourgikou/

Διαβάστε περισσότερα