Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για αντιμετώπιση των πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο, τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.


Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει κοινή διαχείριση του όλου ζητήματος, αφού όπως καταδεικνύεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο, γίνονται αποκλειστικά διά θαλάσσης από το Λίβανο.

Αναφερόμενος στις σημερινές επαφές του προέδρου Χριστοδουλίδη στο Λίβανο, είπε ότι θα συζητηθούν σε διμερές επίπεδο, διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης, ειδικότερα σε ότι αφορά στην ανάγκη αυξημένης επιτήρησης των ακτών του Λιβάνου.

Ο κύριος Λετυμπιώτης υπενθύμισε ότι το ζήτημα που προκύπτει με το Λίβανο, θα συζητηθεί και στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 18  και 19 Απριλίου.

Καταληκτικά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε πως η Λευκωσία έχει και εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης του προβλήματος σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες του προέδρου της Δημοκρατίας στο Λίβανο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Απριλίου 2024 – 08:15

https://news.rik.cy/article/2024/4/8/kubernetikos-ekprosopos-tha-axiopoiethoun-ola-ta-ergaleia-gia-antimetopise-tou-metanasteutikou-6503515/

Διαβάστε περισσότερα