Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κυβέρνηση: Στόχος να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας στο φυσικό αέριο

Κυβέρνηση: Στόχος να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας στο φυσικό αέριο

Κυβέρνηση: Στόχος να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας στο φυσικό αέριο

Photo by Iakovos Hatzistavrou AFP


Πρώτιστος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου αναφερόμενος στη διακοπή του συμβολαίου της κινεζικής κοινοπραξίας για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Αντωνίου τόνισε ότι επιβάλλεται να έρθει στην Κύπρο το πλοίο Προμηθέας, η πλωτή μονάδα δηλαδή, πλοίο το κόστος του οποίου έχει πληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε .

Μαζί με την ανάκτηση του πλοίου θα πρέπει να προχωρήσουμε και στη χερσαία υποδομή και την προβλήτα, έτσι πού το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να φτάσουμε στον στόχο για πιο φθηνό ρεύμα, σημείωσε ο Γιάννης Αντωνίου.

Αναφερόμενος στην κινεζική κοινοπραξία ο κύριος Αντωνίου έκανε λόγο για αδυναμίες και ανεπάρκεια .

Η απόφαση καταγγελίας του συμβολαίου δημιουργεί νέα δεδομένα και θα πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέλαβε ο κύριος Αντωνίου, σημειώνοντας ότι αναμένονται εξελίξεις εντός των επομένων ημερών.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απεκάλυψε δε, ότι την τελευταία περίοδο και πριν τη απόφαση της κοινοπραξίας να τερματίσει το συμβόλαιο, υπήρχε η συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για από κοινού τερματισμό του συμβολαίου με ταυτόχρονη παράδοση του πλοίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2024 – 10:17

https://news.rik.cy/article/2024/7/19/kubernese-stokhos-na-diasphalisoume-ta-sumpheronta-tes-khoras-sto-phusiko-aerio/

Διαβάστε περισσότερα