Home riknews.com.cy (Κύπρος) “Κορυφαία προτεραιότητα η συνέχιση της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού”

“Κορυφαία προτεραιότητα η συνέχιση της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού”

“Κορυφαία προτεραιότητα η συνέχιση της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού”

Κορυφαία του προτεραιότητα παραμένει η συνέχιση της προσπάθειας για αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό επανέλαβε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Πρόσθεσε πως παρά τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις κατά καιρούς απογοητεύσεις, παραμένει αισιόδοξος ότι οι επίμονες προσπάθειες και η ξεκάθαρη πολιτική βούληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς, θα οδηγήσουν σε επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, με βάση το μέχρι σήμερα διαπραγματευτικό κεκτημένο, τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες, αλλά και πιο πρόσφατα ενόψει της μετάβασής του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, έχει διαμηνύσει και πάλι ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε κάλεσμα του Γενικού Γραμμετέα των Ηνωμένων Εθνών για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, αλλά και με την τουρκική πλευρά.

Σε συνεννόηση πάντα, πρόσθεσε, με την Ελλάδα, που παραμένει ο πιο σταθερός μας σύμμαχος, αλλά και σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και άλλους εταίρους μας, εργαζόμαστε για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλούσε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ασυνόδευτων Φιλοξενηθέντων Παιδιών  στην Ελλάδα 1974-1979 για παρουσίαση του βιβλίου «Ευχαριστώ…» της Νιόβης Κερκίδου.

ΕΑ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτεμβρίου 2024 – 20:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/9/10/koruphaia-proteraioteta-e-sunekhise-tes-prospatheias-gia-luse-tou-kupriakou/

Διαβάστε περισσότερα