Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Το συμφωνημένο πλαίσιο για το Κυπριακό θωρακίζει το όφελος ολόκληρης...

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Το συμφωνημένο πλαίσιο για το Κυπριακό θωρακίζει το όφελος ολόκληρης της περιοχής

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Το συμφωνημένο πλαίσιο για το Κυπριακό θωρακίζει το όφελος ολόκληρης της περιοχής

Το συμφωνημένο πλαίσιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό, θωρακίζουν όχι μόνο την ίδια τη λύση, αλλά και το όφελος ολόκληρης της περιοχής – της Ελλάδας, της Κύπρου, ακόμη και της Τουρκίας – υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ertnews “Update”, σημειώνει πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να επέλθει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Ερωτηθείς κατά πόσον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν μέσα από το Κυπριακό, ο κύριος Λετυμπιώτης απαντά καταφατικά. Αναφέρει ότι ένα από τα ύψιστα εθνικά ζητήματα για Κύπρο και Ελλάδα, είναι το Κυπριακό και επαναλαμβάνει πως η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μπορεί να συμβάλει θετικά στις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

Σημειώνει, ακόμη, πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά γνωρίζει πολύ καλά το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ορθότητά των θέσεών της, καθώς και στα επιχειρήματα τα οποία θέτει ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

https://news.rik.cy/article/2024/10/19/konstantinos-letumpiotes-to-sumphonemeno-plaisio-gia-to-kupriako-thorakizei-to-ophelos-olokleres-tes-periokhes/

Διαβάστε περισσότερα