Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η “σκόπιμη” αναφορά σε “Ταμείο της συζύγου του Προέδρου” είναι...

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η “σκόπιμη” αναφορά σε “Ταμείο της συζύγου του Προέδρου” είναι προσβλητική

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η “σκόπιμη” αναφορά σε “Ταμείο της συζύγου του Προέδρου” είναι προσβλητική

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο τον τροποποιητικό Νόμο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, κατόπιν σύστασης της Νομικής Υπηρεσίας.


Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημειώνει πως η απόφαση του Προέδρου εδράζεται στην υποχρέωση και στην ευθύνη του, να προχωρεί σε αναπομπή στις περιπτώσεις κατά τις οποίες τίθεται θέμα συμβατότητας με το Σύνταγμα.

Τονίζει ότι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί και η απόφαση θα είναι απόλυτα σεβαστή.

Ο κύριος Λετυμπιώτης υποδεικνύει πως η προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που άπτεται του Συντάγματος, προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, ειδικά όταν γίνεται κατ’ επίκληση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, που ούτως ή άλλως διασφαλίζονται. Υπογραμμίζει ότι ο κατάλογος των δωρητών, κοινοποιείται στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η “σκόπιμη” αναφορά σε “Ταμείο της συζύγου του Προέδρου” είναι προσβλητική, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Λετυμπιώτης.

Παράλληλα, κάνει λόγο για επιχείρηση διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων, επισημαίνοντας πως η σύζυγος του εκάστοτε προέδρου της Δημοκρατίας προεδρεύει του Φορέα στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2024 – 10:00

https://news.rik.cy/article/2024/10/22/konstantinos-letumpiotes-e-skopime-anaphora-se-tameio-tes-suzugou-tou-proedrou-einai-prosbletike/

Διαβάστε περισσότερα