Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κόμπος: Η Κύπρος υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον Λίβανο

Κόμπος: Η Κύπρος υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον Λίβανο

Κόμπος: Η Κύπρος υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον Λίβανο

Η Κύπρος υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες διαμεσολάβησης τις οποίες καταβάλλουν οι εταίροι της, όπως η Γαλλία, στο Λίβανο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.


Κατά την τοποθέτησή του στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για στήριξη του Λιβάνου, ο κύριος Κόμπος υπογράμμισε πως η μόνη λύση είναι η διπλωματική οδός και η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος “17- 01” του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επανέλαβε τον κρίσιμο ρόλο της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο, καταδικάζοντας τις επανειλημμένες επιθέσεις σε βάρος της.

Επί της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στη χώρα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι χρήζει άμεσης, συντονισμένης και συλλογικής αντιμετώπισης, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Κωνσταντίνος Κόμπος είχε διμερείς επαφές με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Aνναλένα Μπέρκοκ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζιάν Νοέλ Μπαρό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2024 – 17:53

https://news.rik.cy/article/2024/10/24/kompos-e-kupros-uposterizei-sthenara-tis-prospatheies-diamesolabeses-gia-ton-libano/

Διαβάστε περισσότερα