Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κόμματα καταδικάζουν τα χθεσινοβραδινά θλιβερά επεισόδια

Κόμματα καταδικάζουν τα χθεσινοβραδινά θλιβερά επεισόδια

Κόμματα καταδικάζουν τα χθεσινοβραδινά θλιβερά επεισόδια

Τα χθεσινοβραδινά θλιβερά επεισόδια συνιστούν παταγώδη αποτυχία της νομιμότητας έναντι της παρανομίας, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής – πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.


     Υπέδειξε ότι, σοβαρότατες ευθύνες φέρουν όσοι με δημόσιες δηλώσεις και πράξεις υποθάλπουν και εκτρέφουν την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη χρήση βίας έναντι αθώων πολιτών και την καταστροφή περιουσιών.

Τα ΑΚΕΛ χαρακτήρισε ντροπή για τη χώρα και το κράτος, τα όσα έγιναν χθες.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε πως η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ασήκωτες ευθύνες και οφείλουν να λογοδοτήσουν, αλλά και να προστατεύσουν τους πολίτες από την ακροδεξιά βία.

     Ανέφερε, ακόμη, ότι τη Δευτέρα το ΑΚΕΛ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό.

Το ΔΗΚΟ καταδίκασε τις χθεσινοβραδινές βίαιες επιθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τις φασιστικές, τρομοκρατικές και ντροπιαστικές .

Υπέδειξε πως οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.

Η ΕΔΕΚ, επισημαίνει την ανάγκη λήψης αποφασιστικών μέτρων και εφαρμογής τους αμέσως. Προτείνει – μεταξύ άλλων – τη διάλυση των λεσχών των οργανωμένων οπαδών και την επιβολή αποτρεπτικών ποινών για τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες.

    Οι Οικολόγοι κάνουν λόγο για άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων, χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις δηλώσεις του προέδρου Χριστοδουλίδη και κατηγορούν την αστυνομία ότι άργησε να επέμβει.

ΙΝ/ΣΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2023 – 12:52

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/2/kommata-katadikazoun-ta-khthesinobradina-thlibera-epeisodia/

Διαβάστε περισσότερα