Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή

Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή

Κόλαση πυρός στη Μέση Ανατολή

Photo by Yousef Hassouna / AFP


Κόλαση πυρός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή, με τον Ισραηλινό στρατό να πλήττει με σφοδρότητα, από στεριά και θάλασσα, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς να απαντά με βροχή ρουκετών κατά της ισραηλινής επικράτειας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις, με την ισλαμιστική οργάνωση να κάνει λόγο για μάχες σώμα με σώμα, εντός των παλαιστινιακών εδαφών.

Σύμφωνα με το CNN, άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού – τα οποία έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Γάζα – βομβαρδίζουν αδιάκοπα τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρούν και πολεμικά πλοία.

Το δίκτυο CBS μετέδωσε ότι είναι σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο μιας γενικευμένης επιχείρησης.

Η αναφορά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, έρχεται να προστεθεί στην τοποθέτηση του Μαρκ Ρεγκέβ, συμβούλου του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε πως: “η Χαμάς θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και ότι απόψε το Ισραήλ ξεκινά την εκδίκησή του”.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες επλήγησαν εκτενώς υπόγειοι στόχοι και υποδομές της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Το Τελ Αβίβ, πάντως, σημείωσε πως η τρέχουσα, δεν είναι η μεγάλη επιχείρηση που αναμένεται.

Από πλευράς της, η Χαμάς διεμήνυσε με σκληρότητα, πως “η γη της Γάζας θα καταπιεί τα λείψανα των στρατιωτών του Νετανιάχου”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολεμικές συγκρούσεις σε δύο περιοχές, στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι Ταξιαρχίες “Αλ Κάσαμ” – ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς – ανακοίνωσαν ότι έπληξαν με ομοβροντία πυραύλων, τις πόλεις Σντερότ, Ασκελόν και Ασντότ στο νότιο Ισραήλ.

Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης, είναι το γεγονός ότι ο στρατός του Ισραήλ ενημέρωσε τους διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς, πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων τους που εργάζονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ – ΕΡΤ – AΠΕ – REUTERS

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτωβρίου 2023 – 05:51

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/28/kolase-puros-ste-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα