Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο Ισραήλ – Ξεπερνούν τους 900 οι νεκροί, ανάμεσά...

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο Ισραήλ – Ξεπερνούν τους 900 οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο Ισραήλ – Ξεπερνούν τους 900 οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά

Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP


Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τις σειρήνες συναγερμού να ηχούν και στα ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας.

Εκκενώνονται 20 ισραηλινές κοινότητες, εν μέσω νέων πυραυλικών επιθέσεων από τη Χαμάς και τη φιλο – ιρανική Χεζμπολάχ, που πλήττει το βόρειο Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών ανήλθε σε 600. Τουλάχιστον 310 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά και τουλάχιστον 1,800 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ελέγχει 22 τοποθεσίες στο νότιο Ισραήλ, αλλά σε άλλες οκτώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις ενάντια σε μαχητές της Χαμάς.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, ανέφερε ότι οι μαχητές της Χαμάς ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ πέραν των 3,000 πυραύλων εκτοξεύθηκαν προς πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο το Ισραήλ.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε για δύσκολο πόλεμο διαρκείας, ενώ ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δήλωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης νίκης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΜΒ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Οκτωβρίου 2023 – 16:36

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/8/klimakonetai-e-sugkrouse-sto-israel-ksepernoun-tous-900-oi-nekroi-anamesa-tous-kai-paidia/

Διαβάστε περισσότερα