Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για αντίποινα για...

Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για αντίποινα για την επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για αντίποινα για την επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή επίθεση με ρουκέτα εναντίον γηπέδου ποδοσφαίρου, στην αραβική πόλη Ματζντάλ Σαμς, στα κατεχόμενα Υψίπεδα Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 νέοι, κυρίως παιδιά Δρούζων μουσουλμάνων, που έπαιζαν εκείνη την ώρα ποδόσφαιρο στο μικρό γήπεδο της πόλης.


Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ επέρριψε την ευθύνη στην Χεζμπολάχ, αναφέροντας ότι το ισλαμιστικό κίνημα επιτέθηκε βίαια και σκότωσε παιδιά, που το μόνο έγκλημα τους, κατά την έκφραση του, ήταν ότι βγήκαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα, όπως δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατσ ανέφερε ότι η επίθεση ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές και ότι πλησιάζει η στιγμή ενός ολοκληρωτικού πολέμου, κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. Πηγές της ανέφεραν ότι αναμένουν, τώρα, “σκληρή απάντηση” από τον Ισραηλινό Στρατό.

Λιβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Χεζμπολάχ έχει ήδη απομακρύνει μαχητές της από περίπου 100 θέσεις τους στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2024 – 06:24

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/7/28/klimakonetai-e-krise-ste-mese-anatole-to-israel-etoimazetai-gia-antipoina-gia-ten-epithese-se-gepedo-podosphairou/

Διαβάστε περισσότερα