Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή

Photo by Fadel ITANI / AFP


Η αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου, έχει αρχίσει.

Το Τελ Αβίβ ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διεξάγει ήδη περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.

Όπως μεταδίδεται, το Ισραήλ κήρυξε κλειστή στρατιωτική ζώνη πολλές κοινότητες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και κανείς δεν επιτρέπεται να πλησιάσει εκεί.

Μεταδίδεται επίσης ότι έχουν αρχίσει πυρά πυροβολικού ενώ άρματα μάχης βρίσκονται στα υψίπεδα που χωρίζουν το Ισραήλ με τον Λίβανο.

Παράλληλα, τα στρατεύματα του Λιβάνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχουν υποχωρήσει από θέσεις κατά μήκος των νοτίων συνόρων της χώρας με το Ισραήλ, σε απόσταση τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων βόρεια της μεθορίου.

Οι τέσσερις άξονες του Ισραήλ αφορούν, χερσαία επιχείρηση για δημιουργία ζώνης ασφαλείας, αποκλεισμό διαδρομών ανεφοδιασμού, 200 πλήγματα ημερησίως κατά στόχων της Χεζμπολάχ και εξόντωση της ηγεσίας της.  

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους των νοτίων προαστείων της Βηρυτού να απομακρυνθούν ενόψει αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ.

ΚΚ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2024 – 05:28

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/10/1/klimakonetai-akoma-perissotero-e-entase-ste-mese-anatole/

Διαβάστε περισσότερα