Home riknews.com.cy (Κύπρος) Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι σε συγκέντρωση που είχαν στη Χοιροκοιτία κάλεσαν τον υπουργό Γεωργίας, Πέτρο Ξενοφώντος, να εφαρμόσει τη νομοθεσία που διέπει τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.


Σε δηλώσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Γιώργος Δημητρίου, κάλεσε τον υπουργό Γεωργίας όπως αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντά του και να πάψει να καλύπτει με συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένες βιομηχανίες, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η ποσόστωση στο αιγοπρόβειο γάλα από το είκοσι τοις εκατόν που είναι τώρα, στο 35 τοις εκατόν το Φεβρουάριο του επόμενου έτους και στο 51 τοις εκατόν τον Ιούνιο, που λήγει το μεταβατικό στάδιο.

Ο κύριος Δημητρίου είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στις δεκαοκτώ Οκτωβρίου και κάλεσε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους να παραμείνουν ενωμένοι.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη των Επιτροπών Γεωργίας και Εμπορίου της Βουλής, αγροτικές οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΜΒ/ΜΧ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/29/kinetopoieseis-entos-oktobriou-exeggeilan-khthes-bradu-oi-aigoprobatotrophoi/

Διαβάστε περισσότερα