Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χριστοδουλίδης: “Περισσότερης σημασίας είναι να υπάρξουν αποτελέσματα από τις επαφές με Γιέτζια”

Χριστοδουλίδης: “Περισσότερης σημασίας είναι να υπάρξουν αποτελέσματα από τις επαφές με Γιέτζια”

Χριστοδουλίδης: “Περισσότερης σημασίας είναι να υπάρξουν αποτελέσματα από τις επαφές με Γιέτζια”

Σημαντική, χαρακτήρισε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης την κάθοδο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μίρσλαβ Γιέτζια στην Κύπρο.


Πρόκειται, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για ένδειξη της σημασίας που προδίδει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στα Χανδριά, είπε ότι περισσότερη σημασία έχει το να υπάρξουν αποτελέσματα από τις επαφές του Μίρσλαβ Γιέτζια.

Ανέφερε ότι η ετοιμότητα και η βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι δεδομένη, κάτι, είπε, που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, θα είναι ο διορισμός ενός απεσταλμένου για το Κυπριακό, ώστε να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι είναι σημαντικό πως τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ήδη άρχισαν να συζητούν διάφορα ονόματα που μπορούν να αναλάβουν αυτό τον σημαντικό ρόλο.

ΑΚΩ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/8/27/khristodoulides-perissoteres-semasias-einai-na-uparxoun-apotelesmata-apo-tis-epaphes-me-gietzia/

Διαβάστε περισσότερα