Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει

Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει

Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβασή του στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, και πρόσθεσε ότι η παρανομία που πηγάζει από εισβολή, κατοχή και χρήση βίας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ανεκτή.


“Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να επαναλάβουμε ότι η Ουκρανία δεν είναι μόνη. Αυτή η ευρεία συμμετοχή ηγετών αντικατοπτρίζει την ισχυρή μας δέσμευση για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία. Για διαρκή ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σε μια εποχή κατά την οποία η αντίληψη ότι ‘η ειρήνη είναι δεδομένη’ έχει καταρρεύσει”, είπε ο Πρόεδρος.

“Οι ενέργειες της Ρωσίας” είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έθεσαν σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν ανοιχτά τα κανάλια ναυτιλίας, ώστε η Ουκρανία να εξάγει τα προϊόντα της, καθιστώντας το, ξεκάθαρο ότι η επισιτιστική ασφάλεια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εργαλειοποιηθεί”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΚΒ

https://news.rik.cy/article/2024/6/16/khristodoulides-o-polemos-sten-oukrania-prepei-na-teleiosei/

Διαβάστε περισσότερα