Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χριστοδουλίδης: Κύρια προτεραιότητα για το Κυπριακό είναι το σπάσιμο του αδιεξόδου και...

Χριστοδουλίδης: Κύρια προτεραιότητα για το Κυπριακό είναι το σπάσιμο του αδιεξόδου και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Χριστοδουλίδης: Κύρια προτεραιότητα για το Κυπριακό είναι το σπάσιμο του αδιεξόδου και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Βασικότερη προτεραιότητα δεν είναι άλλη από τον τερματισμό του αδιεξόδου και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, ως αυτή προνοείται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως τα πρόσφατα επεισόδια στην Πύλα και οι τουρκικές παράνομες δράσεις για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, υπενθυμίζουν και στη διεθνή κοινότητα, πως το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη σύγκρουση. Διαμηνύουν, πρόσθεσε, ότι το παρόν “status quo” δεν προσφέρει καμία απολύτως ασφάλεια και δεν είναι βιώσιμο.

Για τον λόγο – τόνισε ο Πρόεδρος – από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έδειξε στην πράξη την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που είχαν σταματήσει στο Κραν Μοντανά.

“Είμαστε έτοιμοι για ένα ουσιαστικό, εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος θα οδηγήσει στην επανένωση της Κύπρου”, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται την προσέγγιση, πως η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η περαιτέρω αναβάθμισή τους, βρίσκονται στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου.

ΠΑΣ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2023 – 20:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/23/khristodoulides-kuria-proteraioteta-gia-to-kupriako-einai-to-spasimo-tou-adiexodou-kai-e-epanenarxe-ton-diapragmateuseon/

Διαβάστε περισσότερα