Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Μακρόν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Μακρόν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Μακρόν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο έλληνας πρωθυπουργός, ενημέρωσαν τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, για την πρόοδο όσον αφορά το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, δεδομένου όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, του ενδιαφέροντος της Γαλλίας για συμμετοχή στην υλοποίηση ενός στρατηγικής σημασίας έργου.


Στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης, Κύπρου-Ελλάδας-Γαλλίας, συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στο Λίβανο.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως κατά την τριμερή κυριάρχησαν – όπως αναμενόταν – οι ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σημείωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Σημείωσε ότι Κύπρος, Γαλλία και Ελλάδα, συμφώνησαν ότι και κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των εννιά μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πάφο, στις 11 Οκτωβρίου, οι εξελίξεις στην περιοχή θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2024 – 05:55

https://news.rik.cy/article/2024/9/25/khristodoulides-kai-metsotakes-enemerosan-ton-makron-gia-to-ergo-tes-elektrikes-diasundeses/

Διαβάστε περισσότερα