Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να έχει πιο ενεργό ρόλο

Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να έχει πιο ενεργό ρόλο

Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να έχει πιο ενεργό ρόλο

Υπάρχουν αρκετά σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλιδης προσερχόμενος στη συνεδρία, εκφράζοντας την ελπίδα να κυριαρχήσει η συζήτηση για τη Μέση Ανατολή.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε, οφείλει να έχει ένα πιο ενεργό και πρωταγωνιστικό ρολο, ειδικότερα στις προσπάθειες που γίνονται για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως το κράτος μέλος της Ένωσης που γειτνιάζει με τη Μέση Ανατολή και έχει εξαιρετικές σχέσες με όλα τα κράτη της περιοχής, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μεταφέρει  αυτό το μήνυμα για την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της, αλλά και της σημασίας να υπάρξει αποκλιμάκωση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη διπλωματία.

Την ίδια στιγμή, είπε, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον ρολο που μπορούμε να διαδραματίσουμε ειδικότερα ως προς τα θέματα της εκκένωσης του πληθυσμού από την περιοχή.

Ήδη, πρόσθεσε, υπάρχουν αιτήματα από αρκετές χώρες κράτη μέλη της Ενωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή απ’ όπου και αν προέχεται, όπως επίσης και η απώλεια ζωών αμαχών.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να αρχίσει η πολιτική διαδικασία, γιατί μόνο μέσα από αυτή θα μπορει να εξευρεθεί λύση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2023 – 17:12

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/26/khristodoulides-e-europaike-enose-opheilei-na-ekhei-pio-energo-rolo/

Διαβάστε περισσότερα