Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της είχε η Αννίτα Δημητρίου στο Δουβλίνo (Βίντεο)

Χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της είχε η Αννίτα Δημητρίου στο Δουβλίνo (Βίντεο)

Χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της είχε η Αννίτα Δημητρίου στο Δουβλίνo (Βίντεο)


29 Σεπτεμβρίου 2023 – 06:30

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023 – 06:38

Χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους της από τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αρμενία και τη Σλοβενία είχε η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Δουβλίνo.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, κατά τις συναντήσεις επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τονίστηκε η ανάγκη όπως τα εθνικά κοινοβούλια στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες.

Η κυρία Δημητρίου επανέλαβε τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουκρανία και σε παρέμβασή της κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα τον πόλεμο, σημείωσε πως η Κύπρος ανταποκρίθηκε αμέσως, παρά τις όποιες δυσκολίες. Υπογράμμισε ότι η παροχή στήριξης από τις χώρες – μέλη του Συμβουλίου πρέπει να συνεχιστεί.

Η πρόεδρος της Βουλής έψεξε, ωστόσο, τη στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών, την οποίαν τηρεί η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο της Ευρώπης έναντι της Κύπρου και της Αρμενίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Έλενα Σοφοκλέους

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023 – 06:38

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/29/khoristes-sunanteseis-me-omologous-tes-eikhe-e-annita-demetriou-sto-doublino-binteo/

Διαβάστε περισσότερα