Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χωρίς πρόοδο οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Χωρίς πρόοδο οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Χωρίς πρόοδο οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Χωρίς να υπάρξει ακόμη οποιαδήποτε πρόοδος συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι διαπραγματεύσεις στο Καιρο, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.


Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε οτι η αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι αποφασισμένη να καταλήξει σε συμφωνία, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα.

Επεσήμανε οτι μια συμφωνία πρέπει να θέτει τέλος στον πόλεμο και να προβλέπει πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από τη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε οτι η Χαμάς παραμένει οχυρωμένη στις ακραίες, όπως τις χαρακτήρισε θέσεις της, με βασικότερο το αίτημα το Ισραηλ να αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αν γίνει αυτό αποδεκτό, πρόσθεσε, τότε θα παρέμενε η Παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στην εξουσία, κάτι που θα συνιστούσε απειλή για το Ισραήλ.

Σε μια αλλη εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα τη διακοπή της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera στη χώρα όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα, με το επιχείρημα ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Το δίκτυο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Κατάρ και ασκεί σφοδρή κριτική στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς, οι νεκροί Παλαιστίνιοι απο την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γαζα ξεπέρασαν τις 34 χιλιάδες εξακόσιους ογδόντα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΦΙΛ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαΐου 2024 – 16:21

https://news.rik.cy/article/2024/5/5/khoris-proodo-oi-diapragmateuseis-sto-kairo-5525044/

Διαβάστε περισσότερα