Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χωρίς επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμένιους τού...

Χωρίς επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμένιους τού Ναγκόρνο Καραμπάχ

Χωρίς επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμένιους τού Ναγκόρνο Καραμπάχ

Χωρίς επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τους Αρμένιους τού Ναγκόρνο Καραμπάχ , μετά τη συμφωνία  κατάπαυσης του πυρός. Ο  εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πως είναι δύσκολο να αναμένει κανείς πως όλα τα προβλήματα ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τους Αρμένιους του Καραμπάχ θα μπορούσαν να επιλυθούν σε μία συνάντηση.


Η αρμενική ηγεσία του Ναγκόρνο Καραμπάχ συμφώνησε κατάπαυση του πυρός με το Αζερμπαϊτζάν, όμως οι λεπτομέρειες, περιλαμβανομένης της παράδοσης των όπλων, θα πρέπει ακόμη να τύχουν επεξεργασίας, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος των αρμενίων του θύλακα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκπρόσωπος του Αζέρου Προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε πως το Αζερμπαϊτζάν έχει δώσει στην Αρμενία προσχέδιο συμφωνίας για ειρήνη ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες. Το Μπακού αναμένει την αντίδραση των αρμενικών αρχών, είπε ο  αζέρος εκπρόσωπος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , ΑΠΕ

ΠΠ/ΚΒ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/21/khoris-epitukhia-oloklerothekan-oi-protes-sunomilies-anamesa-se-azermpaitzan-kai-armenious-tou-nagkorno-karampakh/

Διαβάστε περισσότερα