Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χαρτσιώτης: Παράδοξο η Συρία να θεωρείται μη ασφαλής τη στιγμή που χιλιάδες...

Χαρτσιώτης: Παράδοξο η Συρία να θεωρείται μη ασφαλής τη στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες από το Λίβανο καταφεύγουν εκεί

Χαρτσιώτης: Παράδοξο η Συρία να θεωρείται μη ασφαλής τη στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες από το Λίβανο καταφεύγουν εκεί

Η ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αποτελεί διαρκή προτεραιότητα, εν μέσω των αυξανόμενων απειλών όσον αφορά την ασφάλεια. Αυτό υπέδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο.


Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο κύριος Χαρτσιώτης επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την ενδεχόμενη αύξηση των παράτυπων μεταναστευτικών ροών, μέσω των οποίων είναι δυνατό να παρεισφρήσουν εγκληματικά στοιχεία διασυνδεδεμένα, ενδεχομένως, και με τρομοκρατικές ομάδες.

Ανέδειξε, παράλληλα την περίπτωση της Συρίας – τονίζοντας την παραδοξότητα – η χώρα να θεωρείται στην ολότητά της ως “μη ασφαλής”, και το τελευταίο διάστημα να καταφεύγουν στο έδαφός της χιλιάδες πρόσφυγες από το Λίβανο.

ΝΠ

https://news.rik.cy/article/2024/10/12/khartsiotes-paradoxo-e-suria-na-theoreitai-me-asphales-te-stigme-pou-khiliades-prosphuges-apo-to-libano-katapheugoun-ekei/

Διαβάστε περισσότερα