Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χαράλαμπος Χαριλάου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι σάκος του μποξ»!

Χαράλαμπος Χαριλάου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι σάκος του μποξ»!

Χαράλαμπος Χαριλάου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι σάκος του μποξ»!

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 08:00πμ, κατέρχονται αύριο οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ως μέτρο αντίδρασης κατά επιθετικών συμπεριφορών εναντίον επαγγελματιών υγείας.


Αφορμή αποτέλεσε η χθεσινή απόπειρα φόνου και η επίθεση Ελληνοκύπριου εναντίον γιατρού, νοσηλευτών και πολίτη στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας, υπόθεση για την οποία καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου, 29 ετών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαραλάμπος Χαριλάου, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρό επεισόδιο, καθώς ο δράστης προέταξε μαχαίρι εναντίον επαγγελματιών υγείας και πολίτη.

Πρόσθεσε πως ο καταζητούμενος, χωρίς κανένα λόγο και αιτία και χωρίς να ζητησει να εξεταστεί, επιτέθηκε σε τέσσερα άτομα.

Ο ΟΚΥΠΥ, είπε ο κύριος Χαριλάου, καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια εναντίον γιατρών και νοσηλευτών, το καθήκον των οποίων, συνέχισε, είναι να σώζουν ζωές και όχι να γίνονται ο σάκος του μποξ στον οποιοδήποτε πολίτη.

Πρόσθεσε πως οι γιατροί ζητούν αύξηση των μέτρων ασφαλείας και για τον λόγο αυτό, αντιπροσωπεία του ΟΚΥΠΥ θα ζητήσει συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ώστε να επαναξιολογηθεί ο ρόλος των ειδικών αστυφυλάκων που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Ανέφερε ακόμη πως παρόμοια συνάντηση θα γίνει και με την ιδιωτική εταιρεία φρούρησης, ώστε, όπως είπε, η δράση των μελών της να είναι προληπτική, αλλά και εκεί και όπου χρειάζεται να μην επιδεικνύουν οποιαδήποτε ανοχή.

Πρέπει, κατέληξε ο κύριος Χαριλάου, όσοι ασκούν βία εναντίον γιατρών και νοσηλευτών, να συλλαμβάνονται αμέσως.

Πηγή: Ραδιοτηλεόραση ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2024 – 18:03

https://news.rik.cy/article/2024/10/6/kharalampos-kharilaou-oi-giatroi-kai-oi-noseleutes-den-einai-sakos-tou-mpox/

Διαβάστε περισσότερα