Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χάος στη Λωρίδα της Γάζας – Ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες οι νεκροί

Χάος στη Λωρίδα της Γάζας – Ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες οι νεκροί

Χάος στη Λωρίδα της Γάζας – Ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες οι νεκροί

Περισσότερα από 80 χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί από την ισραηλινή αεροπορία στη Γάζα ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες τριακόσιους. Οι νεκροί στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά και γυναίκες. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή περισσότεροι από 1000 άνθρωποι είναι θαμμένοι ζωντανοί και νεκροί κάτω από τα ερείπια αλλά δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει.


Ο Ισραηλινός στρατός καλεί τους παλαιστίνιους να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Γάζας, ωστόσο πολλοί αρνούνται καθώς θεωρούν ότι πουθενά δεν μπορούν να είναι ασφαλείς.

1,5 εκατομμύριο παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Μισό εκατομμύριο φιλοξενούνται σε προσφυγικούς καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών.  

Το Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, απέκλεισε πλήρως τη Γάζα, αποκόπτοντας τον ηλεκτρισμό, το νερό και τα τρόφιμα. Τα Ηνωμένα Εθνη χαρακτηρίζουν την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα καταστροφή. Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού χαρακτήρισε την ανθρωπιστική κατάσταση ελεγχόμενη.

Στη Δυτική Οχθη η οποία ελέγχεται από την επίσημη Παλαιστινιακή Αρχή, 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και περισσότεροι από 1000 έχουν συλληφθεί.

Το Ισραήλ αριθμεί 1400 θύματα ενώ η χαμάς κρατάει ομήρους περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΣΚ / ΕΜ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/10/22/khaos-ste-lorida-tes-gazas-kseperasan-tis-4-khiliades-oi-nekroi/

Διαβάστε περισσότερα