Home riknews.com.cy (Κύπρος) Χ. Ανδρέου: “Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνώντα λειτουργό για την...

Χ. Ανδρέου: “Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνώντα λειτουργό για την απόδραση Θεοφάνους”

Χ. Ανδρέου: “Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνώντα λειτουργό για την απόδραση Θεοφάνους”

Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, διόρισε χθες νέο αξιωματικό – ο οποίος δεν υπάγεται στο ΤΑΕ Αρχηγείου – ως ερευνώντα λειτουργό για τα τρία μέλη του Σώματος που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απόδραση του βαρυποινίτη Δώρου Θεοφάνους.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη για σκοπούς διαφάνειας, αφού ο προηγούμενος ερευνών αξιωματικός υπαγόταν στο ΤΑΕ Αρχηγείου. Στο συγκεκριμένο τμήμα είχε τοποθετηθεί πρόσφατα ως επικεφαλής, ο τέως αναπληρωτής διευθυντής Φυλακών, Χαράλαμπος Φιλιππίδης.  

Ο κύριος Ανδρέου ξεκαθάρισε την ίδια στιγμή, πως η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά αποκλειστικά τα τρία μέλη της αστυνομίας και δεν σχετίζεται με τους τέσσερις δεσμοφύλακες, οι οποίοι επίσης τελούν σε διαθεσιμότητα.

Σχετικά με την επίθεση εναντίον αλλοδαπών διανομέων φαγητού στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκαν ακόμη 2 νεαροί Ελληνοκύπριοι, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα για τη σύλληψή τους και αναζητούνται.

Είπε, ακόμη, ότι οι αρχές αναζητούν άλλα 8 άτομα, των οποίων οι φωτογραφίες έχουν δημοσιοποιηθεί.  

Για την ίδια υπόθεση τελούν, ήδη, υπό κράτηση, ακόμη 2 νεαροί Ελληνοκύπριοι, 19 και 21 ετών.

ΧΠ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Οκτωβρίου 2024 – 12:41

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://news.rik.cy/article/2024/10/8/kh-andreou-o-neos-arkhegos-astunomias-diorise-neo-ereunonta-leitourgo-gia-ten-apodrase-theophanous/

Διαβάστε περισσότερα